Topul celor mai bune universități din lume

Estimated read time 2 min read

Un clasament dat publicității recent, pentru anul universitar 2014 – 2015, Universitatile britanice ocupa trei dintre primele cinci pozitii, țara noastră fiind departe de marea performanță. Primul loc este ocupat de către Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) din SUA, iar pe locul 2 se află la egalitate Imperial College si University of Cambridge, în timp ce locul 4 este ocupat de Universitatea Harvard, din Statele Unite.

Prima universitate din afara celor doua tari prezenta in top este ETH Zurich, adica Institutul Federal Elvetian de Tehnologie, pe locul 12, in timp ce National University of Singapore este prima universitate asiatica prezenta in top, pe pozitia 22.

In total, universitatile britanice ocupa 19 din primele 100 de locuri in topul universitatilor din intreaga lume, acestea fiind clasificate in functie de reputatia academica, reputatia angajatorilor, citarile facultatilor, rata de studenți internationali, precum si rata cadrelor didactice internationale.
Prima universitate din estul Europei aflata in acest top este Universitatea Lomonosov, din Moscova, pe locul 114, cu un punctaj de 66,9, valoarea de referinta fiind 100, pe care o are MIT.

In ce priveste universitatile din Romania, una singura se afla in primele 700, Universitatea din Bucuresti, situata pe locurile 651-700. Dupa locul 700 se mai claseaza si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi și Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea de Vest.

You May Also Like

More From Author