Situația fiscală a contribuabililor poate fi accesată online!

Estimated read time 1 min read

A fost lansata aplicația „Spatiul privat virtual”, oferit de sistemul informatic al ANAF, prin intermediul căruia contribuabilii vor putea comunica online cu administrația fiscala.

Potrivit Ministerului Finantelor Publice, lansarea aplicatiei „Spatiul privat virtual” face parte dintr-un set de masuri in scopul imbunatatirii relatiei contribuabilului cu administratia fiscala, prin simplificarea declararii si platii obligatiilor fiscale. In acest context, a fost promovata de MFP, OUG 40/2014, publicata in Monitorul Oficial in data de 23 iunie 2014, care stabileste premisele comunicarii in format electronic intre contribuabil si autoritatile fiscale.

De asemenea, incepand cu 1 iulie 2014, formularele privind deciziile de impunere anuala pentru venituri realizate de persoane fizice si pentru contributiile de asigurari sociale de sanatate datorate de acestea, contin o serie de informatii care sa faciliteze plata obligatiilor fiscale. Astfel, fiecare decizie de impunere contine informatii privind: codul de identificare fiscala a beneficiarului, contul de venituri bugetare corespunzatoare obligatiei de plata, codul IBAN in care trebuie efectuata plata, suma pe care contribuabilul o are de platit si o rubrica de explicatii. Pe decizia de impunere sunt incluse informatii privind modalitatile de plata.

You May Also Like

More From Author